Luontoretki sosiaalisen median maisemissa.

Ihmeellinen ihminen

Syntyessään pieni ihmislapsi on virittynyt havainnoimaan ihmisiä. Ihmisaivot mahdollistavat matkailun mielikuvissa ja muistoissa. Ihmiset ovat kehittäneet kieliä, kulttuureja ja keksintöjä. Ihminen on aiheuttanut ja ratkonut ongelmia. Ihminen on lyhytaikainen tulokas Maan geohistoriassa, mutta levittäytynyt hämmärtyttävän tehokkaasti.

Mihin sitten ihminen? Mitä sitten ihminen?

Tämä blogi on osa luontoretkeä sosiaaliseen mediaan, sekä verkkokirjoittamisen harjoittelua että ilmiöpohjaisen oppimisen työtapojen kokeilevaa kehittämistä.

Tässä blogissa voit kommentoida ajatuksia tulevaisuuden ihmisestä. Niitä voit löytää esimerkiksi Otavan Opiston Ihminen 2.0 -ilmiökurssilta tai transhumanistiliiton verkkosivuilta. Blogiin dokumentoidaan myös 15.10.10 Otavan Opiston pajassa Satu Musakan vetämää Ihminen 2.0 rakentamista. Muuttuuko ihminen ja mihin suuntaan?

Mainokset

Comments on: "Ihmeellinen ihminen" (4)

  1. Haluaisin uskoa siihen, että tulevat vuosikymmenet nostavat esiin ihmisen, joka ei loputtomasti halua vaurastua ja kuluta kaikkea ( niin itseään kuin ympäristöäänkin) kuin viimeistä päivää. Teknologinen kehitys tuo mukananaan uusia tapoja hahmottaa ja ymmärtää maailmaa ja kommunikoida. Toivosinkin, että ymmärtämisestä tulisi tulevien vuosien megatrendi valloittamisen sijaan

  2. Olen tässä asiassa samoilla linjoilla. Ihmisen ja koneen yhdistelmä voi olla huomattattavasti nykyihmistä älykkäämpi ja henkiseltä suorituskyvyltään vahvempi. Mutta miten tähän saadaan vahvistettua myös kyky nykyistä eettisempiin valintoihin?

  3. Teoreettisia ihmiskäsityksiä on monia. Yksi niistä on Lauri Rauhalan holistinen ihmiskäsitys, josta hän itse sanoo seuraavasti, ”Se on kehittyvä ihmiskäsitys, jonka avulla voidaan tarkastella todellista ihmistä”. Tosin Rauhalan aikana ei ollut sosiaalista mediaa. Tämä blogi vaikuttaa hyvin ammatilliselta verrattuna aikasmpiin

  4. Tietokoneet ovat korvanneet rutiiniluontoisia töitä, mutta tehokkuusajattelu ei ole kadonnut minnekkään.Luovia ajatuksia ei synny jatkuvan kiireen ja paineen alla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Avainsanapilvi

%d bloggers like this: